dimecres, 30 de novembre del 2011

CAP DE SETMANA DE VEGGIERUNNERS


Els dies 12 i 13 de novembre han estat uns dies molt actius per a l’equip dels VeggieRunners. 4 han estat les curses de fons en les quals ha hagut representació de les i els fondistes vegans i vegetarians. 

En català:



Dissabte 12 és va celebrar a Gran Canaria el I Criterium 10 km Siete Palmas, La prova va tenir lloc a Las Palmas amb un recorregut urbà amb sortida i arribada a l’Estadi de Gran Canària i una participació de 400 atletes. Alvaro Quintana, corredor vegà, va arribar en 32a posició amb un temps de 37 minuts i 21 segons. El mateix dia a més de 1700 km de distància es va celebrar el Yeti Trail una cursa de muntanya dintre del Campionat Regional de Curses de Muntanya de la Regió de Múrcia i puntuable per a l’Ultra Trail de Mont Blanc. La prova es va desenvolupar a l’entorn del Parc Regional de Sierra Espuña, on es troben alguns dels cims més alts de la comunitat de Murcia.
175 atletes es van posar a prova en els 44 km i 2600m de desnivell positiu. Miguel Angel Pérez i Toni Garcia, ambdos corredors vegans de la Unión Deportiva Vegetariana, es van estrenar en una distància tan llarga i van acabar la dura prova en 7 hores 14 minuts i 29 segons i 7 hores 33 minuts i 28 segons respectivament. La participació dels veggierunners va despertar comentaris de sorpresa i admiració entre els altres corredors en conèixer que amb una dieta vegana es pot afrontar una prova tan dura com la Yeti Trail en igualtat de condicions que qualsevol fondista.
El diumenge dia 13 es va celebrar l’ “11è Gran Fons Vila de Benigàmin”, penúltima prova del "III Circuït de Carreres de la Vall d`Albaida", amb un recorregut de 15,100 quilòmetres, dins d’un circuït semi-urbà en el que s’ascendia a un turó per diferents accessos fins a tres voltes. En l’edició d’enguany van prendre part 417 atletes. En els moments previs a la sortida els altaveus d’animació van destacar la participació del Club Deportivo Vegetariano. El primer dels veggiruners, Óscar Pastor, va aconseguir una marca d’1hora 8 minuts i 40 segons 
La darrera cita esportiva del cap de setmana pels veggierunners va ser a la 47a edició de la Behobia/San Sebastian on es va trobar el grup més nombrós de fondistes vegans i vegetarians arribats de diferents ciutats de l’estat. 
La Behobia/San Sebastian és la cursa popular més antiga de l’estat espanyol. S’inicià el 1919 amb 22 corredors i desprès de diverses èpoques sense celebrar-se va ressorgir el 1979 per a instaurar-se com una de les curses de fons populars més prestigioses. 
En l’edició d’enguany van prendre la sortida prop de 20 mil atletes populars de les 23 mil inscripcions que es van fer. Els i les atletes han de completar els 20 Km que separen Behobia de Donostia en un temps màxim de dues hores i tres quarts. Abans de la sortida de la prova els i les veggiruners es van trobar per a escalfar i comentar les sensacions i expectatives per a adreçar-se, minuts desprès, als respectius punts de sortida. La cursa es va desenvolupar en un gran ambient festiu, on quilòmetre rere quilòmetre, el públic es va bolcar animant els i les atletes que es van veure afectats per una calor atípica al mes de novembre. En un temps d’1 hora, 26 minuts i 49 segons va arribar el primer del veggirunners, Rafa Fernàndez, atleta vegà des de fa 15 anys. Malgrat acusar força la calor va millorar la seva marca personal en els 20 Km.           

en español:


Los días 12 y 13 de noviembre fueron unos días muy activos para el equipo de los VeggieRunners. 4 han sido las carreras de fondo en las que ha habido representación de las y los fondistas veganos y vegetarianos.

El Sábado 12 se celebró en Gran Canaria el 1er Criterium 10 km Siete Palmas, La prueba tuvo lugar en Las Palmas con un recorrido urbano con salida y llegada en el Estadio de Gran Canaria y una participación de 400 atletas. Alvaro Quintana, corredor vegano, llegó en 32ª posición con un tiempo de 37 minutos y 21 segundos. El mismo día a más de 1700 Km de distancia se celebró el Yeti Trail una carrera de montaña dentro del Campeonato Regional de Carreras de Montaña de la Región de Murcia y puntuable para el Ultra Trail de Mont Blanc. La prueba se desarrolló en el entono del Parque Regional de Sierra Espuña, donde se encuentran algunos de los picos más altos de la comunidad de Murcia.

175 atletas se pusieron a prueba en los 44 km y 2600m de desnivel positivo. Miguel Angel Pérez y Toni García, ambos corredores veganos de la Unión deportiva vegetariana, es estrenaron en una distancia tan larga y terminaron la dura prueba en 7 horas 14 minutos y 29 segundos, y 7 horas 33 minutos y 28 segundos respectivamente. La participación de los veggierunners despertó comentarios de sorpresa y admiración entre los demás corredores al conocer que con una dieta vegana se puede afrontar una prueba tan dura como la Yeti Trail en igualdad de condiciones que cualquier fondista.

El domingo día 13 se celebró el "11º Gran Fondo Vila de Benigànim" penúltima prueba del "III Circuito de Carreras de la Vall d'Albaida ", con un recorrido de 15,100 kilómetros, dentro de un circuito semi-urbano en el que se ascendía a un cerro por diferentes accesos hasta tres veces. En la edición de este año tomaron parte 417 atletas. En los momentos previos a la salida los altavoces de animación destacaron la participación del Club Deportivo Vegetariano. El primero de los veggirunners, Óscar Pastor, logró una marca de 1 hora 8 minutos y 40 segundos

La última cita deportiva del fin de semana de veggierunners fue la la 47ª edición de la Behobia / San Sebastián donde se encontró el grupo más numeroso de fondistas veganos y vegetarianos llegados de diferentes ciudades del estado.

La Behobia / San Sebastián es la carrera popular más antigua de España. Se inició en 1919 con 22 corredores y después de varias épocas sin celebrarse resurgió en 1979 para instaurarse como una de las carreras de fondo populares más prestigiosas.

En la edición de este año tomaron la salida cerca de 20 mil atletas populares de las 23 mil inscripciones que se hicieron. Los y las atletas deben completar los 20 Km que separan Behobia de Donostia en un tiempo máximo de dos horas y tres cuartos. Antes de la salida de la prueba los y las veggirunners se encontraron para calentar y comentar las sensaciones y expectativas para dirigirse, minutos después a los respectivos puntos de salida. La carrera se desarrolló en un gran ambiente festivo, donde kilómetro tras kilómetro, el público se volcó animando a los y las atletas que se vieron afectados por un calor atípico en el mes de noviembre. En un tiempo de 1 hora, 26 minutos y 49 segundos llegó el primer veggirunner, Rafa Fernández, atleta vegano desde hace 15 años, que a pesar del calor mejoró su marca personal en los 20 Km.                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada