diumenge, 6 de novembre del 2011

GUIA VEGETARIANA DE BARCELONA


Una guia gratuïta, impulsada per l’ajuntament a petició de Jordi Portabella en l’anterior legislatura i presentada pel nou consistori, recull 42 establiments de menjar vegetarià i vegà de Barcelona i es dirigeix tant a la ciutadania de la ciutat com als turistes que visiten la ciutat.


En català:


La publicació ha comptat amb el recolzament del Gremi de Restauració de Barcelona i l’associació animalista Libera! i ha estat presentada a l’Escola d’Hosteleria i Restauració de Barcelona, lloc on es formen 400 alumnes que seran els responsables de cuinar les noves demandes de la població.

Gaietà Farràs, del Gremi de Restauració, ha destacat que la dieta vegetariana i vegana cada dia tindrà més adeptes per motius ecològics i mediambientals, en un món superpoblat on caldrà menjar d’una altra manera i amb una població cada dia més conscienciada del patiment animal que suposa la dieta tradicional. D’altra banda, ha destacat que els restaurants i restauradors que siguin conscients d’aquest canvi, han de veure en la demanda d’una alimentació diferent una nova oportunitat de negoci.

Carlos López, de Libera! Ha destacat que la idea de la guia va sorgir de la necessitat detectada per l’entitat d’informar a un públic, que demanda una dieta ètica, dels locals on es pot menjar seguint aquest criteri. També ha fet esment del creixement del número de persones vegetarianes i veganes a altres països com Gran Bretanya, on aquesta població arriba al 10% del total i que, en societats èticament avançades cada vegada més gent demandarà aquest tipus de locals.

Raimond Blasi, president de la Regidoria de Comerç, Consum i Mercats, ha presentat la guia com una alternativa gastronòmica i de reconeixement d’un estil de vida que, segons ell, ha de ser compatible amb la quotidianitat i la tradició. Per Blasi, tenir en compte aquest sector del mercat impulsa el turisme i la restauració com a motors econòmics del país.

Els 100.000 exemplars de la guia es repartiran gratuïtament a centres cívics, oficines d’atenció al ciutadà i als mateixos establiments que hi surten. Està editada en quatre idiomes i inclou una presentació de les principals dietes de base vegetal, les seves diferències i consideracions sobre la dieta i la salut.          

en español:


Una guía gratuita, impulsada por el ayuntamiento a petición de Jordi Portabella en la anterior legislatura, y presentada por el nuevo consistorio, recoge 42 establecimientos de comida vegetariana y vegana de Barcelona y se dirige tanto a la ciudadanía de la ciudad como a los turistas que visitan la ciudad.

La publicación ha contado con el apoyo del Gremio de Restauración de Barcelona y la asociación animalista Libera! Y ha sido presentada en la Escuela de Hosteleria y Restauración de Barcelona, lugar dónde se forman 400 alumnos que serán los responsables de cocinar las nuevas demandas de la población.

Gaietà Farràs, del Gremio de Restauración, ha destacado que la dieta vegetariana y vegana cada día tendrá más adeptas por motivos ecológicos y medioambientales, en un mundo superpoblado dónde hará falta comer de otra manera y con una población cada día más concienciada del sufrimiento animal que supone la dieta tradicional. Por otro lado, ha destacado que los restaurantes y restauradores que sean conscientes de este cambio, deben ver en la demanda de una alimentación diferente una nueva oportunidad de negocio.

Carlos López, de Libera! ha destacado que la idea de la guía surgió de la necesidad detectada por la entidad de informar a un público que demanda una dieta ética de los locales dónde se puede comer siguiendo este criterio. También ha hecho mención del crecimiento del número de personas vegetarianas y veganas en otros países como Gran Bretaña, dónde esta población llega al 10% del total y que, en sociedades éticamente adelantadas, cada vez más gente demandará este tipo de locales.

Raimond Blasi, presidente de la Concejalía de Comercio, Consumo y Mercados, ha presentado la guía como una alternativa gastronómica y de reconocimiento de un estilo de vida que, según él, debe ser compatible con la cotidianidad y la tradición. Para Blasi, tener en cuenta este sector del mercado impulsa el turismo y la restauración como motores económicos del país.

Los 100.000 ejemplares de la guía se repartirán gratuitamente en centros cívicos, oficinas de atención al ciudadano y en los mismos establecimientos que salen editados. Está publicada en cuatro idiomas e incluye una presentación de las principales dietas de base vegetal, sus diferencias y consideraciones sobre la dieta y la salud.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada