dimarts, 29 de novembre del 2011

TRASLLAT D'ANIMALS SALVATGES / TRASLADO DE ANIMALES SALVAJES


El passat 11 de novembre, la Fundació FAADA va gestionar el trasllat de tretze animals salvatges, no autòctons, al centre del la Fundació AAP a Almere, Holanda. Aquests animals procedeixen de cessions de particulars, abandonaments i comisos, com el macac rhesus comissat pel Seprona a Cabrera de Mar en el moment en que anava a ser venut. Els vuit titis i dos dels óssos rentadors provenen d’una finca particular de Banyoles, el propietari de la qual va manifestar fa mesos la seva voluntat de cedir la major part de tots els animals per a millorar la seva qualitat de vida. Un dels tres ximpanzés que hi tenia ja va ser traslladat a la Fundació Mona el passat mes de juny.


En català:



El tercer ós rentador prové d’un particular que ja no se’n podia fer càrrec i que el mantenia en unes condicions poc adequades. L’ajuntament de La Garriga, població de la qual prové l’ós, va fer la petició a FAADA per a que es fessin càrrec del trasllat.
Els petaures brevíceps provenien d’un particular que els va entregar perquè li ocasionaven molèsties, donat que son animals nocturns i a la nit es mostren actius.
Aquests casos son només un exemple de la quantitat d’animals salvatges que són contínuament venuts, cedits, regalats o abandonats a la comunitat catalana per manca de lleis que regulin o aboleixin el seu comerç i tinença.
D’altres no tenen tanta sort i continuen en lamentables condicions en mans de particulars o son víctimes del comerç, tant legal com il·legal. Molts d’aquests animals poden comportar-se agressivament a causa de les mancances a les que son sotmesos i poden ser portadors de greus malalties.
Per aquest motiu, FAADA reitera la urgent necessitat de crear centres d’acollida per aquest tipus d’animals i demanen a les administracions que comencin a controlar, censar i recollir adequadament aquest tipus de fauna.
I esperen que, el compromís del Conseller del Departament d’Agricultura i Medi Natural d’engegar finalment el reglament d’animals exòtics, sigui el primer pas per treballar conjuntament en aquest problema.


en español:


El pasado 11 de noviembre, la Fundación FAADA gestionó el traslado de trece animales salvajes, no autóctonos, al centro del la Fundación AAP en Almere, Holanda. Estos animales proceden de cesiones de particulares, abandonos y decomisos, como el macaco Rhesus decomisado por el Seprona en Cabrera de Mar en el momento en que iba a ser vendido.

Los ocho titis y dos de los mapaches provienen de una finca particular de Banyoles, el propietario de la cual manifestó hace meses su voluntad de ceder la mayor parte de todos los animales para mejorar su calidad de vida. Uno de los tres chimpancés que tenía ya fue trasladado a la Fundación Mona el pasado mes de junio.

El tercer mapache proviene de un particular que ya no se podía encargar y que lo mantenía en unas condiciones poco adecuadas. El ayuntamiento de La Garriga, población de la cual proviene el mapache, hizo la petición a FAADA para que se hicieran cargo del traslado.

Los petauros brevíceps provenían de un particular que los entregó porque le ocasionaban molestias, dado que son animales nocturnos y por la noche se muestran activos.

Estos casos son sólo un ejemplo de la cantidad de animales salvajes que son continuamente vendidos, cedidos, regalados o abandonados en la comunidad catalana por no haber leyes que regulen o prohíban su comercio y tenencia.

Otros no tienen tanta suerte y continúan en lamentables condiciones en manos de particulares o son víctimas del comercio, tanto legal como ilegal. Muchos de estos animales pueden comportarse agresivamente debido a las carencias a las que son sometidos y pueden ser portadores de graves enfermedades.

Por este motivo, FAADA reitera la urgente necesidad de crear centros de acogida para este tipo de animales y piden a las administraciones que empiecen a controlar, censar y recoger adecuadamente este tipo de fauna. Y esperan que, el compromiso del Conseller del Departament d’Agricultura i Medi Natural de poner en marcha finalmente el reglamento de animales exóticos, sea el primer paso para trabajar conjuntamente en este problema.

FAADA agradece la colaboración de:

- Fundación AAP-PRIMADOMUS, Almere, Holanda
- SEPRONA
- Protectora APAN
- Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
- TVAnimalista
- Departament d’Agricultura i Ramaderia. DAR
- SOIVRE Barcelona.
- FORESTAL CATALANA
- A todos los voluntarios y colaboradores de FAADA que, con su tarea diaria, han hecho posible este traslado.            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada