dimarts, 13 de desembre del 2011

MARXA DEL DIA DELS DRETS ANIMALS

Libera va celebrar amb una marxa a Barcelona i actes reivindicatius a Tarragona el Dia Internacional pels Drets Animals.
A Barcelona va reunir a unes 300 persones que van iniciar la marxa en la font de Canaletes per a recórrer tota la Rambla amb lemes com “els animals no són coses”, “no compris, adopta” o “prou de violència, no a la caça”.
Xavier Bayle va llegir el manifest de l’acte, i va posar de manifest l’especial funció de traductors dels animalistas, de ser la veu dels sense veu, de traduir a tots els idiomes humans la mirada d’altres animals que són utilitzats com a recursos, com a productes, de traductors dels crits de desesperació dels toros ofegant-se en la seva sang, de la solitud dels animals abandonats en refugis esperant una nova oportunitat o la mort.

En català:


La marxa va passar per davant de les dues úniques parades de venda d’animals que encara queden a les Rambles que segueixen venent animals que són considerats plagues alóctonas quan són abandonats en parcs o espais naturals, com les tortugues de florida, a les quals l’administració permet vendre i, alhora, matar si són abandonades.
El manifest va posar al veganisme com alternativa real al maltractament animal, ja que l’educació especista que es basa en la discriminació arbitrària d’altres éssers per no pertànyer a la nostra espècie és la que permet que seguim tractant a la resta d’animals com productes per a obtenir les finalitats que vulguem.
La marxa va reivindicar que els altres animals siguin respectats i considerats per si mateixos, no com recursos ni esclaus, sinó com éssers amb interessos propis.
Xavier Bayle va acabar demanant l’alliberament animal, el dret a la vida i a la llibertat i un ésser humà lliure de la seva pròpia brutalitat.
A Tarragona, la organització Libera també va voler adherir-se als actes realitzats a tota Espanya per reivindicar els drets dels animals. Centenars de persones van poder sentir la lectura del manifest realitzada a les 19.30 hores a la Rambla Nova cruïlla amb el carrer Unió. Posteriorment a la lectura del manifest, es van encendre espelmes en solidaritat amb els animals que pateixen l’explotació de l’home i es va informar als ciutadans interessats.     


en español:



Libera celebró con una marcha en Barcelona y actos reivindicativos en Tarragona el Día Internacional por los Derechos Animales.
En Barcelona reunió a unas 300 personas que iniciaron la marcha en la fuente de Canaletas para recorrer toda la Rambla con lemas como “los animales no son cosas”, “no compres, adopta” o “basta de violencia, no a la caza”.
Xavier Bayle leyó el manifiesto del acto, y puso de manifiesto la función de traductores de los animalistas, de ser la voz de los sin voz, de traducir a todos los idiomas humanos la mirada de otros animales que son utilizados como recursos, como productos, de traductores de los gritos de desesperación de los toros ahogándose en su sangre, de la soledad de los animales abandonados en refugios esperando una nueva oportunidad o la muerte.


La marcha pasó por delante de las dos únicas paradas de venta de animales que aún quedan en las Ramblas que siguen vendiendo animales que son considerados plagas alóctonas cuando son abandonados en parques o espacios naturales, como las tortugas de florida, a las que la administración permite vender y, a la vez, matar si son abandonadas.
El manifiesto puso al veganismo como alternativa real al maltrato animal, ya que la educación especista que se basa en la discriminación arbitraria de otros seres por no pertenecer a nuestra especie es la que permite que sigamos tratando al resto de animales como productos para obtener los fines que queramos.
La marcha reivindicó que los otros animales sean respetados y considerados por sí mismos, no como recursos ni esclavos, sino como seres con intereses propios.
Xavier Bayle acabó pidiendo la liberación animal, el derecho a la vida y a la libertad y un ser humano libre de su propia brutalidad.

En Tarragona, la organización Libera también quiso adherirse a los actos realizados en toda España para reivindicar los derechos de los animales. Cientos de personas pudieron escuchar la lectura del manifiesto realizada a las 19.30 horas en la Rambla Nova cruce con la calle Unión. Posteriormente a la lectura del manifiesto, se encendieron velas en solidaridad con los animales que sufren la explotación del hombre y se informó a los ciudadanos interesados.            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada