dijous, 1 d’octubre del 2009

ES CREARÀ UNA SUBCOMISSIÓ SOBRE PROTECCIÓ ANIMAL

En el marc de la bateria d'iniciatives presentades aquests dies, per part de membres de APDDA, contra el maltractament animal en festes populars, el diputat Joan Herrera ha defensat, en la Comissió de Medi ambient del Congrés dels Diputats, una Proposició No de Llei que demanava que s'establissin els mecanismes legals necessaris per a evitar situacions de maltractament animal en festes, com és el cas del recent Toro de la Vega, celebrat en Tordesillas (Valladolid), el passat 15 de setembre.

Com resultat del debat d'aquesta iniciativa, s'ha aprovat una esmena transaccional que estableix un compromís per a crear una subcomissió sobre protecció dels animals, en l'ampar d'aquesta Comissió i en el termini de sis mesos, que tindria com objectiu estudiar una regulació que harmonitzi les diferents lleis de les comunitats autònomes, sobre protecció animal. En aquest estudi participaria un grup d'alt nivell, format pel govern, Comunitats Autònomes, grups parlamentaris i agents socials representatius en aquest camp.

Herrera, en la seva defensa de la Proposició No de Llei, ha ratllat la festa del Toro de la Vega d'"acte salvatge" i "sàdica diversió". I ha lamentat que passin els anys i que, des de fora d'aquest país, vegin com es produeixen aquí festes com aquesta: "una de les majors bestialitats", ha puntualitzat. El diputat ha fet referència a la moció debatuda pel grup parlamentari de Entesa, en el Senat, la setmana passada, i que sol·licitava la retirada de la categoria de Festa d'Interès Turístic Nacional a aquelles festes en les quals es maltractés a animals i que van obtenir dit rang abans de l'any 2006. Herrera ha lamentat que aquesta fos "tombada", i ha demanat, per part del Govern, una "mínima sensibilitat amb el que és el maltractament animal". També ha afegit, referint-se al resultat del debat de la iniciativa d'avui, que serà la primera vegada que una comissió obligui al Govern lluitar contra el maltractament animal i que "estarà bé que es comenci a parlar de protecció animal, en un país en el qual es defensa tan poc als animals".
Al febrer d'aquest any Libera! va proposar a la APDDA que sol·licitès la creació de la comissió, a l'empar de la Comissió de Medi Ambient.

L'Associació Parlamentària en Defensa dels Drets dels Animals' (APDDA), no té adscripció a cap tendència política concreta i està formada per parlamentaris i ex-parlamentaris (diputats i senadors), preocupats pel benestar animal.

Mentrestant a l'exterior diversos activistes d'Igualtat Animal s'han desplaçat al Congrés dels Diputats per a col·locar una placa commemorativa acompanyada d'una corona de flors en memòria de Moscatel (el toro assassinat en Tordesillas el 15 de Setembre d'aquest any i de la mort del qual van ser testimonis) així com de la resta de víctimes d'altres festejos. La placa contenia el text "Moscatel. Febrer 2005, Setembre 2009. En record de totes les víctimes de Tordesillas. Igualtat Animal". La policia va tractar d'impedir aquesta acció de protesta davant el Congrés, veient obligats a l'organització a dur la reivindicació als voltants on finalment van poder posar el ram i la placa commemorativa.

La Policia Nacional va impedir també al Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA) manifestar-se davant el Congrés dels Diputats en contra de la festivitat de Toro de la Vega ja que estava prevista al mateix temps que el desenvolupament de la Sessió Plenària, encara que la formació creu que "al ser menys de 20 persones no hi ha cap llei que ho impedeixi".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada