dimarts, 6 d’octubre del 2009

L'ESCALA ES DECLARA MUNICIPI LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS SALVATGES

El ple de l’Ajuntament de l’Escala ha aprovat una moció en què es declara el municipi com a localitat lliure de circs amb animals salvatges.

La decisió s’ha precipitat després que aquest estiu un elefant d’un circ s’escapés i caminés durant uns minuts per una de les avingudes més transitades del municipi. Aquest, però, no ha estat l’element determinant, ja que el consistori ja estava avaluant la idoneitat de mantenir un tipus d’espectacle que requereix que els animals salvatges hagin d’adquirir conductes que no els són pròpies.

“Podríem haver denegat futurs permisos i ja està, però ens ha semblat més adient fer una declaració d’intencions que vagi més enllà, fent-ho en format de moció i manifestant que no ens agrada el que comporta l’utilització d’aquests animals salvatges”, apunta l’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig.

En aquest sentit, la moció posa en dubte que els llargs transports i la captivitat que han de suportar els animals sigui el més adient i remarca que, a més, “els circs amb animals salvatges no ofereixen una educació mediambintal apropiada, promovent una visió tergiversada i falsa dels animals”.

A més, apunta el fet que “la presència d’animals salvatges a la via pública pot suposar un risc per a la salut pública, tant pel seu comportament imprevisible com per la prossible transmissió de malalties”.

Per tot això, l’Ajuntament es declara contrari a l’exhibició d’animals salvatges en circs o en altres activitats que es trobin de manera permanent o temporal al municipi i no es permetrà l’entrada de cap instal·lació que en porti, encara que no participin en l’espectacle, “com a forma de garantir la seguretat ciutadana de possibles escapades”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada