divendres, 2 d’octubre del 2009

ERC I CiU PEL MALTRACTAMENT ANIMAL

Els correbous són cada estiu sinònim de festa a les Terres de l’Ebre. Però també de polèmica. I tot i l’elevat suport popular que tenen aquests actes en molts municipis del Baix Ebre i el Montsià, les protectores d’animals veuen la celebració com un maltractament dels bous, i cada estiu presenten denúncies contra els organitzadors per incompliment de la llei de protecció dels animals. En aquest context, ajuntaments com els de l’Aldea i Amposta han reclamat a la Generalitat que reconegui els correbous com a festa tradicional d’interès nacional.

El tema es debat als plens a iniciativa d’ERC, que també la portarà a Deltebre. “Volem que es faci difusió de la festa perquè deixi d’associar-se al maltractament”, explica Marta Cid, diputada i portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Amposta. Els defensors dels correbous asseguren que els que hi veuen un turment no coneixen les festes. Els últims tres anys, el Partit Antitaurí ha presentat 60 denúncies i totes han acabat arxivades.

Davant la reiteració de denúncies, el govern va aprovar fa quatre anys un manual de bones pràctiques sense caràcter legislatiu. Aquest estableix la presència d’un veterinari que certifica que l’animal no sofreix. A iniciativa de CiU, Amposta ha demanat que el manual esdevingui decret llei.

El cert és que ERC i CiU no s'atreveixen a a afrontar el tema ja que això els reportaria una pèrdua important de vots en aquesta zona del sud de Catalunya.


Segons declaracions de la Patrícia Gomà a QP! el maig de l'any passat això comportaria un greu conflicte territorial. Mentrestant es segueixen maltractant animals a les Terres de l'Ebre amb totes les varietats de tortura, bous ensogats, capllaçats, embolats i correbous.
D'altra banda CiU, segons paraules d'Albert Teixidó no garanteix el recolzament a una nova llei que aboleixi els correbous a Catalunya.


Vídeo (ACTYMA) d'un típic correbou de les Terres de L'Ebre:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada