divendres, 18 de setembre del 2009

SUSANNA GRISO ES COMPROMET A FER-SE VEGETARIANA

L'organització Mercy for Animals (Misericòrdia per als Animals) ha publicat un terrorífic vídeo obtingut amb càmera oculta sobre el sofriment produït per la indústria de l'ou. En ell es mostra, entre altres coses, la realitat de la qual són víctimes els pollastres mascle d'aquesta indústria, atès que no posen ous ni engreixen prou per a ser econòmicament rendibles -els pollastres criats per a carn són de la raça broiler que engreixen ràpidament-, els pollastres nounats són enviats directament a una trituradora que els pica vius, com es pot veure en el vídeo de la investigació.


Al voltant de 150.000 pollets cada dia, són matats d'aquesta manera en aquest centre de Hy-Line en Spencer, Iowa, Estats Units, on el grup Mercy for Animals va realitzar la investigació. D'aquesta manera moren més de 30 milions de pollastres a l'any. En el mateix video es poden veure imatges esborronadores de com es talla el bec a altres pollastres nounats que es convertiran en gallines ponedores, d'aquesta forma s'eviten atacs i fins i tot canibalisme produït per l'stress de viure empresonats dins les granges, també es mostra com els animals són separats per sexadors que determinen quins animals han de ser immediatament triturats, els mascles, i quins han de ser mutilats per a servir a la indústria de l'ou.

Segons ha justificat la pròpia companyia, es tracta d'un mètode conegut com "eutanàsia instantània", no és una pràctica estranya ni poc habitual, sinó més aviat inherent a tota la indústria d'explotació d'animals pels seus ous. Es calcula que per cada gallina que està avui dia sent utilitzada per a pondre ous, hi ha hagut altre pollet mascle que va acabar com si fos escombraries en una trituradora o amontegat en contenidor amb d'altres mascles.

Aquest vídeo va ser visionat en el programa "Espejo Público" davant de l'horror dels seus col·laboradors i presentadora Susanna Griso que es va comprometre davant de l'audiència amb les següents paraules:
"Si para comer hamburguesas de pollo tienen que pasar los animales por ésto, pués... yo me hago vegetariana"


El que no saben els col·laboradors del programa i la Susanna Griso és que per a aquesta trituradora passen tots els mascles, ja que aquesta màquina pertany a la indústria de l'ou i no de la carn de pollastre. Més de 30 milions de pollets mascles passen per això cada any en aquesta instal lació.

Per als pollets famelles "supervivents", a comença una vida de la crueltat i la reclusió en mans de la indústria de l'ou, produint ous fins que el seu índex de producció decaigui, llavors les portanan a l'escorxador, ja que és més rendible que una altra gallina més jove ocupi el seu lloc.

Abans fins i tot de sortir de la incubadora, una part dels seus becs sensibles seran seccionats sense cap tipus d'anestèssia. Es col·locaran 100 per caixa i s'envaran a tot el país.

El menyspreu pel benestar dels animals no és un tema aïllat d'aquestes instal·lacions. De fet, les condicions documentades durant aquesta investigació són completament habituals i acceptades dins de la indústria de l'ou comercial tant a EUA com a Europa.

Es podria pensar que els ous campers no suposen cap crueltat cap els animals, però el fet de matar els mascles es produeix en tots els tipus d'indústria de l'ou.

La criança ecològica allibera les gallines de les gàbies però no de les naus on desenes de milers individus conviuen i estàn privats dels seus interesos: no poden establir cap tipus de jerarquia o relació conforme les seves necessitats d'espècie, no poden viure en llibertat, no poden tenir fills...

Totes les formes d'explotació (ecològica o no) generen sufriment als animals i perpetuen l'ús i consum d'aus, molta gent pensa que han tingut unes condicions de vida digna i no és cert.
Espanya és el trecer país productor d'ous de la CE amb quasi 1.000 milions d'ous produits per any. De les 40 milions de gallines que produeixen aquests ous, un 98% viuen en gàbies bateria, sistema considerat més cruel i prohibit en alguns països. És el porcentatge més alt d'Europa.

El següent vídeo és el resultat de dos anys d'investigació en granges espanyoles per part de la fundació FAADA, exposen el que la indústria de l'alimentació no vol que vegi la societat: com es críen els animals destiants al consum humà en condicions industrials, sense oferir-los cap possibilitat de portar a terme cap dels seus comportaments naturals més basics, i sense la més mínima consideració cap a ell com a éssers capaços de sentir i patir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada