diumenge, 20 de setembre del 2009

DIA DE PROTESTES A ALGEMESÍ

Dia tens pels manifestants antitaurins a Algemesí (Ribera Alta). La concentració es va produir ahir a la tarda a la cruïlla del carrer Muntanyà i St. Josep de Calasanç davant de la mirada, crits i insults de la gran majoria dels habitants d'aquest poble que celebra aquests dies la Setmana de Bous.

Els moments tensos es van produir a tan sols 200 metres de la plaça de bous desmuntable que es construeix a la Plaça Major.

Habitualment l'entrada dels toreros es produia per carrers més propers a la plaça però aquest any han passat dins de furgons i fins i tot caminant entre les dues concentracions, fet que ha estat qualificat pels animalistes com a provocació. La concentració es va desplaçar pels carrers més importants del poble i al final es va llegir un manifest:


Són habituals les corrides de toros i les becerrades a la nit alguns dies. L'entrada és lliure i les grades de fusta plenes de gent (majoritàriament menors d'edat) que formen les penyes festeres. L'alcohol, com als Sanfermines, és norma habitual dins d'aquesta plaça.

El màxim d'orgull pel poble és que la plaça és única per ser quadrada segons declara l'alcalde al prospecte del calendari de festes, que per cert subvenciona Milar, botiga d'electrodomèstics.

Algemesí és un dels 13 municipis del País Valencià que tenen places considerades de caràcter "singular". El conseller de la Generalitat Valenciana, Serafín Castellano (PP) ha declarat que el seu departament "vetlla per la seguretat de les persones i el respecte pels animals" als espectacles taurins.





D'altra banda durant el matí 15 persones s'han despullat i s'han tacat de pintura vermella simulant sang, per demanar la fi de les becerrades. L'acte ha estat organitzat per Animanaturalis del País Valencià i el Col·lectiu Folgança Antitaurina Pels Drets Dels Animals.

3 comentaris:

  1. Diversos apunts:
    "La concentració es va produir ahir a la tarda a la cruïlla del carrer MUNTANYA i St. Josep de CalaSSanç davant de la mirada, crits i insults de la ¿¿¿¿GRAN MAJORIA DELS HABITANTS ???? d'aquest poble que celebra aquests dies la Setmana de Bous."

    Mireu, comence a estar fart de que ens claveu a tots en el mateix sac, al poble som unes 28000 habitants, a la plaça sols en caben unes 4000, i aficionats poden haver-ne uns 2000 més (per posar un número).

    Vos assegure que 6000 no suposa majoria sobre 28000. D'altra banda els que propicien la situació tensa són un centenar, que a més de pro-taurins (ja és prou delit) són retardats (i me quede curt).

    Així doncs, no claveu al mateix sac a tot el poble i trieu millor les paraules.

    PROU BECERRADES, TAUROMAQUIA MAI MÉS

    Però respecte pel nom d'un poble que ja té prou amb la lacra d'intentar fer front al que s'anomena "tradició" i que tants sentiments enfrontats trova al mateix fòrum dels ciutadans d'un mateix poble.

    REFERÈNDUM JA!

    ResponElimina
  2. Altra cosa, al senyor alcalde, Vicent Ramón García Mont, no cal tapar-li la cara, ja que és persona pública i representant (per sort i per desgràcia en democràcia) del nostre poble.

    ResponElimina
  3. Hola Josep,

    Totalment d'acord amb la teua valoració. Els que ens insultaren són una minoria, no representen a Algemesí en absolut.

    Prou becerrades!

    ResponElimina