dimecres, 30 de setembre del 2009

JOAN HERRERA DEMANA AVUI UNA PROPOSICIÓ NO DE LLEI PER ACABAR AMB EL TORO DE LA VEGA

El portaveu del grup parlamentari ERC-IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, defensarà avui una Proposició no de Llei sobre el Torneig del Toro de Vega que insta al Govern a "establir les mecanismes legals necessaris que evitin situacions de maltractament animal" com el qual es produeix en la festivitat del Toro de Vega.
Herrera va registrar la PNL després que un setembre més es repetís la "tradició" que consisteix en que més de cent genets a cavall clavin llances a un toro fins a matar-lo. Herrera, que en el text de la PNL, qualifica l'espectacle com "sádica diversió" lamenta que el torneig "estigui declarat com una Festa d'Interès Turístic Nacional quan objectivament es tracta d'un acte de tortura pública i mort d'un animal. Aquest no és l'únic acte de barbàrie amb els animals que es produeix en territori espanyol sota l'empar de la tradició, però si és un dels més cruels i representatius de la tortura animal permesa", afegeix l'exposició de motius de la PNL.
Per tot això, Herrera diu que "ja és hora de deixar de fer el ridícul i plantejar-nos si la tradició ho justifica tot" i planteja que s'estableixin tots els mecanismes legals necessaris que evitin situacions de maltractament animal com el Torneig del Toro de Vega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada