dilluns, 18 de juliol del 2011

TARGETA VERMELLA CONTRA LA VIOLÈNCIA

València. 16/07/2011

Amb motiu de l’inici de la Fira de Juliol taurina a València, on prop d’un centenar d’animals entre braus, vaquetes i vedells seran assassinats en només 9 dies, AnimaNaturalis ha organitzat una concentració per a mostrar la seva repulsa a les festes amb violència.

Els activistes, vestits de negre, van treure la “targeta vermella al maltractament animal” com a símbol universal de rebuig a la violència, al ritme de càntics en defensa dels animals i xiulets contra l’ús, maltractament i mort dels animals en una jornada on sis jònecs, qualificats com a “erales defectuosos”, van ser brutalment assassinats mentre els activistes reclamaven els seus drets bàsics a viure i no ser torturats i morts per a finalitats humanes.

En català:


en español:

Natalia Rizzo, portaveu d’AnimaNaturalis a València va remarcar que la seva intenció es fer que “aquesta lacra desapareixi del País Valencià” ja que no volen que se segueixin “malbaratant milions d’euros de l’erari públic en finançar la tortura d’aquests éssers” quan aquesta comunitat és la més endeutada de tot l’estat. També va apuntar que la finalitat d’aquests actes es que la societat valenciana es posicioni contra la tortura dels toros per “aconseguir l’abolició de la tauromàquia”ja que els animals, en aquest cas els toros, vedells i vaquetes “han de ser respectats en el seu dret a la vida i a no ser torturats i assassinats impunement, per al gaudi sense sentit d’una minoria taurina”.

Segons AnimaNaturalis, la gran majoria de la ciutadania, gairebé un 70%, es contraria a la tauromàquia o no se sent interessada, i en aquest 70% s’inclou gent de totes les comunitats autònomes, negant així la idea que uneix antitaurinisme amb cap ideologia política. Igualment, la tauromàquia es financia amb 565 milions d’euros de l’erari públic, sense comptar les ajudes als ramaders, cosa que suposa uns 50 euros obtinguts de la declaració de la renda de cada ciutadà espanyol.

L’organització no descarta tornar-se a manifestar durant aquesta fira i recórrer diversos pobles de la comunitat en protesta contra totes les activitats on s’utilitzin animals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada