divendres, 29 de juliol del 2011

ACTE DE LA CAMPANYA "QUANTS ANIMALS MATA LA TEVA CREMA SOLAR?"

Barcelona 28/07/2011

Activistes d’AnimaNaturalis, sota la campanya “Quants animals mata la teva crema solar?”, han improvisat una platja a la Rambla de Catalunya de Barcelona on una noia i un noi es protegien dels raig uva amb una crema solar ensangonada. Aquesta acció pretén mostrar a la ciutadania que, un acte tan habitual durant l’estiu, com és utilitzar un fotoprotector, provoca cada any la mort de centenars de milers d’animals usats en experimentació a la Unió Europea, i milions de morts arreu del món.

En català:


en español:


La recerca cosmètica aplica innecessaris i cruels experiments en animals com conills, rates, ratolins i conills d’indies que consisteixen en provocar-los al·lèrgies cutànies, enverinaments, mutacions genètiques, malformacions, tumors malignes i altres danys fisiològics per a estudiar l’absorció, metabolització, distribució i excreció de les substàncies químiques a les que són sotmesos.

Les proves més comunes són el Test Draize, que consisteix en aplicar substàncies químiques als ulls de conills immobilitzats i conscients fins a produir-los úlceres, nafres, hemorràgies i ceguesa, i el Test de Toxicitat Aguda DL50, que es basa en obligar els animals a ingerir, inhalar o absorbir una substància qualificada com a perillosa, provocant-los tot tipus de disfuncions que no són tractades ni minimitzades amb sedació o anestèsia i ni tan sols amb inhibidors del dolor. Per a cada prova són necessaris uns 200 animals, i només s’atura el test quan la dosi aconsegueix matar-ne la meitat, per això rep el nom de Dosi Letal 50.

Els activistes han explicat als vianants que hi ha alternatives viables, homologades i validades científicament a aquestes proves com ara el cultiu de cèl·lules i teixits humans, però que hi ha empreses que prefereixen seguir usant animals perquè les seves vides són més barates que implementar els nous sistemes, per això demanen a la ciutadania que faci una compra ètica, comprovant que el producte triat no ha estat testat en animals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada