dimecres, 6 de juliol del 2011

EL PARLAMENT MANTÉ LA DATA DE L'ABOLICIÓ DE LES CORRIDES DE TOROS

El Parlament de Catalunya ha votat avui contra la proposta de Ciutadans i es manté en vigor la data de prohibició de les curses de braus a partir de l’1 de gener de 2012. Ciutadans ha acusat a la promotora de la ILP de rebaixar les pretensions abolicionistes de la tauromàquia pactant amb els partits i, Albert Ribera ha denunciat que hi ha un pacte amb els abolicionistes segons el qual primer es prohibirien les curses de braus i després els correbous.


També s'ha votat en contra de la proposta de moratòria fins al 2015 que proposava el PP gràcies als vots de CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i Solidaritat. Rafael Luna, del PP ha afirmat que el seu partit portarà al programa que els toros siguin declarats BIC a tot l'estat.

El portaveu de CiU, Josep Rull, ha lamentat que PP i Ciutadans hagin volgut reobrir debats sobre els quals el Parlament ja s’havia pronunciat clarament el 28 de juliol de 2010.

Pel que fa a les indemnitzacions al sector taurí, Rull ha dit que están escoltant xifres “que els semblen una autèntica barbaritat” i més tenint en compte que la plaça no es tanca, només una de les activitats que s’hi celebren, ja que allà es realitzen moltes altres actuacions i espectacles dels que s’obté un guany econòmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada