dimecres, 23 de desembre del 2009

MIQUEL ICETA CONFIRMA QUE EL PSC VOTARÀ A FAVOR DE LES "CORRIDAS DE TOROS"

Extret de Crònica.cat:

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha confirmat que el PSC votarà en bloc contra l'abolició de les curses de braus en el ple que debatrà la ILP presentada per la Plataforma Prou!. La decisió final, doncs, queda en mans de CiU, que tindrà la clau sobre la prohibició.

En declaracions a El Confidencial, Miquel Iceta ha assegurat que “vam donar llibertat de vot als diputats de forma excepcional, perquè tan sols s'havia de discutir l'admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular”, però assegura que “els socialistes estan en contra de la prohibició". "A partir d'ara, entrem en un període que és la tramitació normal de la llei. El text s'haurà de debatre en ponència, en comissió i, finalment en ple; i el PSC presentarà esmenes en contra de l'abolició en les diferents fases de la tramitació”, ha sentenciat el portaveu socialista.

Aquesta postura anunciada per Miquel Iceta deixa en mans de Convergència i Unió la decisió final sobre la possible prohibició de les curses de braus a Catalunya. Amb el PSC, el PP i Ciutadans posicionats clarament en contra, la ILP de la Plataforma Prou necessita el vot favorable a la prohibició de, com a mínim, 34 dels 48 diputats de CiU. Esquerra i Iniciativa ja van anunciar que hi votarien a favor, la qual cosa representa 33 dels 67 vots necessaris per tirar endavant la iniciativa abolicionista. A les files de la formació nacionalista encara no s'han plantejat de quina forma enfoquen el tema, i de moment continuaran deixant llibertat de vot als seus diputats.

Declaracions de Miquel Iceta al programa Matins de TV3, l'abril d'aquest any:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada