diumenge, 13 de desembre del 2009

LA DESESPERACIÓ DELS TAURINS

La Plataforma en Defensa de la Fiesta ha presentat un manifest signat entre d'altres per Miquel Barceló, Albert Boadella, Joan Barril, la família de pastissers Escribà, Arcadi Espada, el presentador Jordi Estadella, Jordi Évole -el follonero-, Carles Flavià, Concha García Campoy, Mario Gas, Pere Gimferrer, Sergi Arola, Enric Majó, Mayte Martín, Mercedes Milà, Pep Munné, Josep Maria Pou, Jaume Sisa o Kiko Veneno, entre molts d'altres noms anònims, com veterinaris que veuen perillar la seva feina o ramaders interessats en què continuï el seu negoci.

D'altres famosos que també han donat el seu suport al manifest, encara que sense firmar-lo, han estat Loquillo, Pedro Piqueras, Sergi Arola, Estrella Morente o Victoria Vera.

El manifest amb unes 350 firmes, que contrasta amb les 186.000 signatures aconseguides per la plataforma Prou.cat, pretén ser un cop mediàtic per pressionar als parlamentaris que divendres debatran si prosperen les esmenes a la totalitat de la ILP.

En aquest manifest (amb errades ortogràfiques i de redacció) s'apel·la a la paraula Llibertat, escrita en majúscules, per a justificar que es continui amb la tortura i la matança pública de toros, en el que ells anomenen forçadament la "Festa dels toros" per a evitar l'habitual terme "Fiesta Nacional".

Amb el paràgraf: "Prohibir, un verb que tan sovint ens ha vingut de fora, no el reconeix de grat en la nostre tradició ni en la nostra cultura feta de tolerància, respecte, pacte, intel·ligència, enteniment i seny" demostren una escassa cultura democràtica, ja que les lleis i les prohibicions ens permeten que poguem gaudir de la nostra llibertat sense perjudicar les llibertats de la resta de ciutadans. S'acaba fent apologia de la completa anarquia, on a més, les prohibicions ens "venen de fora" i retallen les nostres llibertats.

D'aqui a uns anys els noms que signen aquest manifest seran recordats inevitablement com els defensors d'una de les darreres barbàries de la Història feta espectacle.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada