dijous, 12 de febrer del 2009

IKEA USA PLOMES ARRENCADES A AUS VIVES PER ALS SEUS EDREDONS

Notícia publicada pel diari Público:

La multinacional sueca Ikea va confirmar aquest dimecres a EuropaPress que alguns dels seus proveïdors a Xina estan desplomant aus vives les plomes de les quals s'utilitzen per al farciment d'edredons i coixins, pel que va assegurar que retornarà els diners a aquells clients que hagin adquirit aquest producte i se senten "incòmodes" per la seva procedència.

En aquest sentit, els afectats poden posar-se en contacte amb els seus respectius establiments per a canviar o obtenir l'import del producte, especifiquen des de Ikea. A més, fruit d'una investigació que la cadena ha engegat des de principis d'aquest mes en col·laboració amb auditors externs, Ikea va anunciar que deixarà de treballar amb els proveïdors xinesos implicats en el cas, com reflex del seu compromís en contra de "qualsevol tipus de crueltat animal". "Hem visitat instal·lacions de proveïdors i sub-proveïdors, així com granges, on s'han realitzat un gran nombre d'entrevistes.

Aquesta investigació no ha finalitzat", especifiquen des de Ikea, que lamenta "haver confiat que els nostres acords s'estaven complint estrictament al llarg de tot el procés de fabricació, incloent les granges d'aus en el camp".
Per aquest motiu, la multinacional explica que "ja ha començat a treballar per a millorar el seguiment dels seus proveïdors i sub-proveedors en aquest sentit".
"Els nostres proveïdors han de complir els seus contractes, satisfent els requisits de Ikea para garantir una producció responsable", afegixen.

Garantir la seguretat del procés.

Així mateix, van anunciar que engegaran "un sistema de traçablitat per als productes elaborats amb ploma i plomissol", amb l'objectiu que es garanteixi "la seguretat de tots els passos en aquesta complexa cadena de proveïdors".

Finalment, la cadena va afirmar que ha començat a negociar amb altres companyies, així com amb representants del sector avícola xinès i amb les autoritats xineses que portin a terme "una producció responsable".



Al voltant del 80% dels coixins i edredons de IKEA duen un farciment de fibres sintètiques i/o naturals, mentre que el 20% restant conté plomes o plomissol, principalment d'ànec.
Només l'edredó de la marca Mysa Olvon i el coixí Gosa Näva contenen ploma i plomissol de ganso.


QP! La multinacional Ikea promet rectificar abans de veure com es redueixen les vendes dels seus productes.
Sabia Ikea com "s'extreuen" les plomes abans de fer-se pública la notícia? La resposta no la sabrem però el que Ikea sí que ha comunicat és el seu compromís en contra de "qualsevol tipus de crueltat animal".
Esperem que aquest compromís inclogui a més dels edredons de ploma, els sofàs de pell i d'altres productes animals ja que sino la multinacional cauria en una gran contradicció.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada