dilluns, 1 de març del 2010

ELS PROTAURINS GUARDONEN ELS DIPUTATS AFINS

Notícia extreta del diari Avui

La Federació d'Entitats Taurines de Catalunya ha guardonat els diputats Santi Vila (CiU), David Pérez (PSC), Rafael Luna (PP) i Albert Rivera (Ciutadans) per la seva posició contrària a prohibir les corrides de toros. Els guardons s'atorgaran en la nit de gala de la tauromàquia catalana, que tindrà lloc el 13 de març en un hotel de Barcelona, i amb el premi els protaurins volen valorar els diputats que ajuden a la continuïtat d'aquesta tradició. Vila, que és el cap de llista de CiU per Girona a les eleccions catalanes, és aficionat a les corrides de toros i s'acull al fet que la federació nacionalista ha decretat llibertat de vot respecte a la iniciativa legislativa popular (ILP). Juntament amb Rivera, rebrà el premi "a la defensa de les llibertats". Premi a l'afició Per la seva banda, Pérez i Luna, que són els que fins ara han fet els discursos més aferrissats a favor de les corrides al Parlament, rebran un premi aparentment de més intensitat: "a l'afició demostrada". El president de la Federació, Juan Segura Palomares, es queixa en la presentació del sopar d'aquesta entitat que "el futur de la tauromàquia està seriosament afectat" per la tramitació al Parlament de la ILP contra les corrides. Per això volen donar a la vetllada un caràcter reivindicatiu. Els protaurins apel·len "al dret democràtic a seguir emocionant-nos amb la mil·lenària màgia de la incomparable festa dels toros". Esmenes a la totalitat La ILP antitaurina per ara només ha passat un tràmit parlamentari, el debat de les esmenes a la totalitat que van presentar-hi el PSC, el PP i Ciutadans. CiU i els socialistes van donar llibertat de vot, i al final les esmenes a la totalitat van quedar rebutjades per una majoria de diputats.

Posteriorment els socialistes han decidit oposar-se a la prohibició dels toros i per tant ja no donaran més llibertat de vot.

Tot i la posició actual del PSC a favor de mantenir les corrides de toros, el regidor socialista de Sant Cebrià de Vallalta, Carles Marco, segueix fent campanya antitaurina i manté oberta la web que va engegar per recollir el suport de càrrecs del partit. A hores d'ara ha recollit 142 adhesions, segons assenyala.

Marco assegura que la qüestió dels toros no ha estat mai debatuda als congressos del PSC, i que per tant creuen acceptable defensar una modificació de la llei de protecció dels animals que suprmeixi l'excepció de no prohibir les corrides.

Recentment el Parlament va donar llum verda a una proposició de llei de CiU per blindar legalment els correbous, coincidint amb el recel que la ILP ha causar a les Terres de l'Ebre. Al sud de Catalunya existeix el temor que després de les corrides es pugui anar contra els correbous, arribat el cas, però els diputats neguen aquesta possibilitat.

La proposició va prosperar tot i que ICV hi va presentar una esmena a la totalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada