dilluns, 29 de març del 2010

EL PARLAMENT PRESCINDEIX DELS EXPERTS EN LES COMPAREIXENCES PER A DEBATRE LA LLEI DELS CORREBOUS

Nota de FAADA:

CiU, PSC i ERC van votar ahir en bloc per a evitar que cap expert en protecció d'animals comparegui durant el debat de la futura llei per la regulació de les festes tradicionals amb bous que aquestes tres formacions van entrar a tràmit en el Parlament.
No hi haurà opinions ni informació de veterinaris proteccionistes, etòlegs, biòlegs ni entitats defensores dels animals que porten anys fent seguiment dels correbous i denunciant nombroses irregularitats, danys físics aixi com el patiment psíquic dels animals.

Només els representants de ICV-EUiA, que van votar en contra de la llei en el seu moment han proposat compareixents vàlids per a que aquest tràmit compti ambi opinions tant de defensors com de detractors de la proposta, però aquests han estat vetats pel vot dels altres partits.
Així doncs s’ha rebutjat la compareixença del professor de veterinària de la UAB, Xavier Manteca, qui va participar en l'elaboració del Manual de Bones Pràctiques dels Correbous, representants de l’Associació de Veterinaris per a l’Abolició de la Tauromàquia experts en bòvids, biòlegs, etòlegs, doctors, científics i entitats animalistes amb àmplia experiencia en l'estudi d'aquests espectacles.
La Fundació FAADA es va adreçar a tots els grups polítics demanant que es votés a favor de la presència de científics experts en animals per tal de que la Comissió comptés amb una representació equilibrada, però malhauradament no ha estat així i la informació oferta a la Comissió de Cultura serà influenciada per aficions personals i interessos econòmics d'aquest tipus d'espectacles.
La Fundació FAADA expressa el seu rebuig a que el Parlament no convidi experts per a debatre aquest tema i es limiti a convidar polítics de les Terres de l'Ebre, ramaders de braus, veterinaris que cobren per a participar en els correbous i d'altres aficionats a aquests espectacles. També sorpèn que sigui la Comissió de Cultura qui dugui el tràmit d'aquesta proposta mentre que la ILP per la prohibició de les corrides de toros a Catalunya recau en la Comissió de Medi Ambient del Parlament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada