dimecres, 3 de setembre del 2008

"EL MEDI AMBIENT" ES FA RESSÓ DE LES DEPLORABLES CONDICIONS EN LES QUE VIUEN ELS ANIMALS DE LES RAMBLES

"El Medi Ambient", programa de 8tv, dedica una edició a mostrar la situació en la que viuen els animals de les parades de les Rambles de Barcelona. Agraïm al seu director, el meteoròleg Abel Queralt haver tractat aquest tema i així ajudar a que els barcelonins prenguin consciència d'aquest greu problema.



Des de l'entrada en vigor de la Llei de protecció animal 22/2003 i de l'Ordenança de protecció dels animals de l'Ajuntament de Barcelona, les botigues que hi ha ubicades al cèntric carrer de la Rambla de Barcelona incompleixen la normativa de protecció dels animals.
Aquests peteixen enormement, reclosos en espais minúsculs, suportant soroll, fums i altres elements que els estressen enormement.
Han d'estar també reclosos durant jornades de 36 hores seguides en foscor absoluta perquè els botiguers fan un dia de vacances a la setmana, pel que deixen els animals tancats durant un dia i mig, alterant d'aquesta manera els seus cicles naturals i afectant-los greument a la salut.

Degut a que el negoci dels botiguers de la Rambla de Barcelona vulnera la Llei de protecció animal catalana de manera flagrant i a la manca de voluntat de l’Ajuntament de Barcelona a l’hora de fer complir la Llei, els animals que en aquests establiments s’hi vènen pateixen enormement per les condicions a les que estan exposats.

El despreci cap a aquests animals per part dels botiguers de la Rambla es tradueix a l’hora en una situació de desigualtat cap a d’altres botiguers d’arreu del municipi.
A diferència dels botiguers de la Rambla, la resta de botiguers de Catalunya són sancionats per qualsevol dels articles de la Llei Catalana de Protecció dels animals en cas de vulnerar-los.
5 anys és temps més que suficient per substituir el negoci dels animals per un altre de més ètic considerant que l’Ajuntament de Barcelona els ha facilitat alternatives a la seva activitat tot respectant el lloc.
Tots els animals pateixen d’una manera o altra degut al captiveri i a la limitació d’espai que implica la incapacitat de moure’s amb naturalitat, de viure tranquilament (soroll, fums, etc) i de gaudir del benestar que la Llei 22/2003 exigeix.

text i més informació : http://www.ramblesetiques.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada