dijous, 17 d’abril del 2008

VERITAS L'ÚNICA EMPRESA ESPANYOLA GUARDONADA AMB EL PREMI GOOD EGGS

La cadena Veritas (Ecoveritas SA) de productes ecològics rep avui el premi Good Eggs que concedeix CIWF (Compasion in World Farming) i la FAADA (Fundació per a l'Adopció, Apadrinament i Benestar dels Animals).
Aquest premi es concedeix a les empreses europees que no usen ous procedents de gallines engabiades, altres guardonades són McDonald's, Unilever, Starbucks, Ikea (Bèlgica), Sainsbury's i els menjadors de Google, Sky, Microsoft, el Parlament Europeu i el Ministeri Holandès d'Agricultura.

QP! La criança ecològica allibera les gallines de les gàbies però no de les naus on desenes de milers individus conviuen i estàn privats dels seus interesos: no poden establir cap tipus de jerarquia o relació conforme en vers les seves necessitats d'espècie, no poden viure en llibertat, no poden tenir fills.

Totes les formes d'explotació (ecològica o no) generen sufriment als animals i perpetuen l'ús i consum d'aus, ja que molta gent pensa que han tingut unes condicions de vida digna i no és cert.
Espanya és el trecer país productor d'ous de la CE amb quasi 1.000 milions d'ous produits per any. De les 40 milios de gallines que produeixen aquests ous, un 98% viuen en gàbies bateria. És el porcentatge més alt d'Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada