dimarts, 15 d’abril del 2008

LA UE ES PLANTEJA VETAR ELS PRODUCTES DERIVATS DE LA FOCA

Stavros Dimas, comisari de Medi Ambient de la Unió Europea, proposarà als Vint-i-set prohibir les importacions de productes derivats de foques canadenques; així doncs, la UE seguirà les passes de Bèlgica i Països Baixos, que van vetar al 2007 l'importació d'aquests productes, provocant un conflicte comercial amb el Canadà.
El veto, que inclouria pells, complexs vitamínics amb omega3 i cremes per a la pell entre d'altres productes, requereix el recolzament de la resta de membres de la Comissió Europea, entre els quals hi ha Espanya, país que podria ser reticent ja que encara es practiquen corridas de toros i podria ser el següent punt de mira segons la Fundación Altarriba de protecció dels animals.

L'Embaixada del Canadà a Espanya, per la seva banda, ha començat una campanya de rentat d'imatge, enviant als mitjans de comunicació un tríptic en el que exposa el que són (segons ells) els mites i les realitats de la caça de foques al Canadà.

Segons aquest document els animals no són espellats vius ja que els garrots amb punta de ferro i garfi (hakapik) són un sistema menys cruel que l'usat als escorxadors comercials i les imatges difoses pels grups animalistes contenen informació "tendenciosa i sovint errònia".
A sota de la notícia poden veure un dels videos difosos per la IFAW realitzats per veterinaris independents i sense veu en off.

Jane Fonda, Bono, Paul McCartney, Brigitte Bardot, Cameron Diaz, Pamela Anderson, George Clooney, Barbara Streisand, són alguns noms de celebritats que han donat i donen suport a la lluita contra aquesta pràctica tan cruenta.
La coordinadora de la Campanya contra la Matança de Foques a Espanya, la biòloga Núria Querol, ha demanat que l'estat recolzi la prohibició d'importar productes derivats de les foques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada