dimecres, 28 de setembre del 2011

ÚLTIMA CORRIDA A CATALUNYA

La tarda del 25 de setembre va aplegar a curiosos, militants taurins i alguns antitaurins davant de l’última cursa de braus oficial a la Monumental de Barcelona.

En català:


Les proclames taurines, espanyolistes preconstitucionals i insults, van ser una constant tant fora com dins de la plaça, on els crits de “llibertat” es barrejaven amb la coacció cap a idees diferents a les taurines.

Abans d’iniciar-se la darrera corrida, alguns aficionats es feien fotos a la plaça, davant del cartell, i en acabar alguns s’enduien sorra de la plaça de record i sortien en manifestació per proclamar la seva disconformitat amb l’abolició.

El parlament de Catalunya va donar llum verda a la Iniciativa Legislativa Popular, avalada per 180.000 ciutadans, el passat juliol per abolir les corrides de toros. Mentre, durant la darrera jornada taurina, polítics del Partit Popular expressaven que “per llei o per resolució judicial” les corrides tornarien a Barcelona, mentre els aficionats rebutjaven la decisió parlamentaria de l’abolició.

Arran de la prohibició, la Federación de Entidades Taurinas de Cataluña va iniciar una recollida de signatures per a presentar una Iniciativa Legislativa Popular que declari la festa dels braus Bien de Interés Cultural, i permeti així que les curses de braus tornin a Catalunya. Amb el mateix sentit, el Partit Popular ha presentat un recurs a la prohibició davant del Tribunal Constitucional oblidant l’actuació democràtica impecable d’una Iniciativa Legislativa Popular avalada per la ciutadania i la resolució del Parlament de Catalunya.          

en español:


La tarde del 25 de septiembre reunió a curiosos, militantes taurinos y algunos antitaurinos ante la última corrida de toros oficial en la Monumental de Barcelona.

Las proclamas taurinas, españolistas preconstitucionales e insultos, fueron una constante tanto fuera como dentro de la plaza, donde los gritos de “libertad “ se mezclaban con la coacción hacia ideas diferentes a las taurinas.

Antes de iniciarse la última corrida, algunos aficionados se hacían fotos delante de la plaza, ante el cartel, y al acabar la misma, algunos se llevaron arena de la plaza de recuerdo y salieron en manifestación para proclamar su disconformidad con la abolición.

El parlamento de Catalunya dio luz verde a la Iniciativa Legislativa Popular, avalada por 180.000 ciudadanos, el pasado julio para abolir las corridas de toros. En sentido contrario, durante la última jornada taurina, políticos del Partido Popular expresaban que “por ley o por resolución judicial” las corridas volverían a Barcelona, mientras los aficionados rechazaban la decisión parlamentaria de la abolición.

A raíz de la prohibición, la Federación de Entidades Taurinas de Cataluña inició una recogida de firmas para presentar una Iniciativa Legislativa Popular que declare la fiesta de los toros Bien de Interés Cultural, y permita que las corridas de toros se vuelvan a celebrar en Catalunya. En la misma dirección, el Partido Popular ha presentado un recurso a la prohibición ante del Tribunal Constitucional obviando la acción democrática impecable de una Iniciativa Legislativa Popular avalada por la ciudadanía y la resolución del Parlamento de Catalunya.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada