dimecres, 19 d’agost del 2009

RESISTÈNCIA D'ALGUNES FESTES PER RESPECTAR ALS ANIMALS

La Junta d'Andalusia ha imposat una sanció de 2.001 euros a l'home que va llançar una pava des del campanar de l'església del municipi de Cazalilla (Jaén) amb motiu dels festejos de San Blas d'aquest any. La resolució recull que el passat 3 de febrer es va poder observar a Francisco José C.L., veí de la citada localitat, mostrant a la vista de tots, l'animal pels finestrals del campanar de l'església de Santa María Magdalena i fent l'amago de llençar-la en diverses ocasions.
Després va alliberar a la pava pel costat esquerre des d'on va intentar volar fins a caure sobre la teulada del temple. La Conselleria d'Agricultura i Pesca fonamenta que el llançament de la pava constitueix una "infracció administrativa en matèria de Protecció dels Animals", segons la qual es condemna l'ús d'animals en festes o espectacles en els quals aquests puguin ser objecte de danys, sofriments, tractaments antinaturals, maltractaments o en els quals es pugui ferir la sensibilitat de l'espectador.

D'altra banda veïns de Port de Sagunt llancen alguns ànecs vius a l'aigua per a protestar per la prohibició de llançar ànecs vius durant la "Suelta de patos de Sagunto". En la porta de la Llotja del port les penyes van procedir a repartir els ànecs, mentre la gent congregada els rebia al crit de «ànecs sí». Va haver algun incident aïllat, ja que un grup de persones van forcejar mentre es feia el repartiment. Es van escoltar insults contra les associacions animalistes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada