dijous, 20 d’agost del 2009

LES MENTIDES DE LA INDÚSTRIA CÀRNICA

Durant molts anys se'ns ha venut el pernil com un aliment saludable.

Frases com: "el greix del pernil ibèric produeix un efecte beneficiòs sobre el colesterol", "el seu greix és més cardiosaludable que totes les altres carns i fins i tot que les d'origen vegetal", "poderòs antioxidant", "efecte antienvelliment", "el seu consum diari d'aquest producte en quantitats elevades i temps prolongat no té cap efecte nociu", han sigut extretes de pàgines web que descriuen les bondats del pernil i que estàn fetes per la mateixa indústria càrnica, curiosament.

Doncs ara l'ONG WCRF (World Cancer Research Fundation) aconsella a partir de varis estudis científics disminuir la quantitat les carns processades (pernil, bacó, salsitxes, embotits, ...) ja que el consum diari d'aquests productes augmenten la probabilitat de desenvolupar càncer de còlon.

Aquests estudis tiren per terra un dels mites més extesos sobre l'alimentació. Els científics calculen que al voltant de 3.700 casos d'aquests tipus de càncer podrien prevenir-se a l'any al Regne Unit si cada ciutadà mengès 70 grams menys de carn processada a la setmana, el que equival a 3 lontxes de bacó.

La WCRF també ha aconsellat la introducció de fruites i verdures a la cartera dels petits escolars en comptes de l'entrepà d'embotit.

Enllaços a webs de la indústria càrnica d'on s'han extret les cites:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada