dimecres, 23 de juliol del 2008

L'AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ I LA CREU ROJA FAN COSTAT AL MALTRACTAMENT ANIMAL

Aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú (Garraf) hi ha organitzat un festival taurí a benefici de la Creu Roja, en el que col·labora l'Ajuntament. D'aquesta manera l'Ajuntament de la capital del Garraf participa en espectacles on es produeix tortura i mort d'un animal.
QP! En el seu pla de govern, es cita entre d'altres punts "Millorar l''educació cívica" i "Erradicar qualsevol tipus de violència", no entenem com col·laborant en festivals taurins es poden mantenir aquestes pretensions.

D'altra banda, una ONG no hauria de beneficiar-se de recaptacions provinents d'espectacles violents on es torturen i maten éssers amb capacitat de sentir dolor.

Si voleu mostrar la vostra indignació podeu fer-ho a través del web de
l'ajuntament http://www.vilanova.cat/jsp/ajescolta/formulari_ajescolta.jsp amb un text com aquest que podeu manipular com vulgueu.

Voldria manifestar la meva indignació per no tan sols permetre correbous a Vilanova sino col·laborar en la organització d'aquests.
Els correbous són "festes" que consisteixen a acorralar a un animal, que corre espaordit lluitant per escapar. Enmig d'una multitud que es diverteix, hi ha un animal desorientat, que no entén què està passant. Presa del pànic, extenuat és obligat a córrer sense descans. S'han donat casos d'animals que moren per atacs de cor pel pànic que senten.
Aquells que no moren són retornats als seus corrals, d'on sortiran per a ser utilitzats en altra festa, com si de coses es tractés. Els toros emprats en els correbous experimenten, com la resta d'animals, dolor físic i sofriment emocional intens.
Els correbous no són cultura, cap espectacle basat en el sofriment sigui físic o psicològic d'un animal ho és.

ACTUALITZACIÓ 24/07/08 18:30>> Ens hem posat en contacte amb amb un tècnic de Participació i amb la mateixa regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i amb la Creu Roja de Vilanova i la seu provincial a Barcelona per demanar explicacions.
A totes dues entitats ens han assegurat que no existeix cap relació amb els organitzadors i que aquests estàn utilitzant inapropiadament el nom i fins i tot el logotip d'aquestes dues institucions. Els hem demanat formalment que prenguin les mesures legals necessàries.
També hem posat tota la informació en mans de la Fundación Altarriba amb seu a Vilanova per a que intentin cancel·lar l'espectacle taurí.

Volem agrair a l'Alfons Carrión tot el material gràfic que ens ha aportat.

Fotografia de la plaça ambulant
on van realitzar l'espectacle
taurí l'any passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada