divendres, 16 de maig del 2008

UNA TORTURA ANOMENADA "ROCÍO"

Ha acabat el Rocío i s'ha saldat amb 23 cavalls morts per esgotament durant la romería, i l'augment de denúncies per maltractament. Han sigut un total de 10.000 equins els que aquest any s'han donat cita a la romería del Rocío dels quals 23 individus podrien haver sobreviscut si se'ls haguès donat un millor tracte, descans i alimentació.
És habitual veure cavalls, bous, muls portar a dos o més individus a sobre i arrossegar carruatges de 20 o més persones.
Davant l'esgotament de l'animal, són freqüents els linxaments, cops repetitius i ferides que executen els genets. Molts cops els cavalls no estàn entrenats per tant d'exercici físic, es passen tot l'any en una quadra, i de sobte i durant una setmana sencera se'ls somet a un exercici brutal, sense cap tipus d'atenció, sense donar-los de menjar, sense hidratar-los i sense baixar-se d'ells durant hores i hores o lligant-los al sol.
Molts cavalls són llogats i al propietari li surt més rentable que es mori l'animal, ja que l'assegurança de retirada de cadàvers costa tan sols tres euros.
Queden sense comptabilitzar els animals que moren de "còlic" (es considera mort natural), els que tornen a la quadra exhausts i finalment moren i els que es queden coixos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada