dimecres, 21 de maig del 2008

ICV PREGUNTA AL GOVERN CENTRAL SOBRE ELS TOROS

Nota de premsa d'ICV. El diputat i portaveu d'ICV en el Congrés, Joan Herrera, ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries per a la seva resposta per escrit perquè el Govern espanyol expliqui si l’Estat espanyol “subveciona, directament o indirectament, els espectacles que, com les curses de toros, impliquen tortura cap als animals” i quina quantitat s’atorguen si existeixen aquestes subvencions. Així mateix, Herrera pregunta si se subvencionen fundacions, penyes o algun altre organisme de promoció dels toros.

Herrera explica en els motius de la preguntes que durant aquests dies de celebració de la festa de San Isidro, en la qual té lloc una de les fires taurines més importants, es justifiquen les corregudes de toros al•legant que són una festa cultural i tradicional d’Espanya. “Però no podem oblidar que siguin tradicionals o no impliquen un sofriment i una tortura cap a aquests animals fins a causar-los la mort”, assegura el diputat ecosocialista.

D'altra banda, Herrera també pregunta al Govern si creu que les corregudes de toros són una activitat digna de suport públic i si creu que la tradició pot justificar la tortura a certes espècies d’animals.

Igualment, també s’ha interessat per si l'Executiu “veu diferència entre les corregudes de toros i les baralles de gossos, de galls o altres activitats tradicionals de tortura a animals actualment prohibides”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada