dijous, 23 de juny del 2011

12 PERSONES ACTIVISTES DETINGUDES

LEn un intent de criminalitzar el moviment pels Drets dels Animals, 12 activistes de les organitzacions Igualdad Animal i Equanimal han estat detinguts simultàniament i traslladats a comisaries o jutjats, per la seva lluita a favor de tots els animals, acusats d’haver allibertat a visons.



Alguns activistes han exercit el seu dret a no prestar declaració i entre altres càrrecs se’ls imputa la destrossa de bens turístics, l’ús d’artefactes explosius, la pertinença a associació il·lícita i l’alliberament d’animals en granges, zoos o circs.

Com qualsevol persona propera al moviment d’alliberament animal sap, les organitzacions de les que formen part aquestes persones lluiten per la llibertat dels individus que són usats pels humans com a mers objectes per a satisfer unes necessitats innecessàries i arbitràries, són organitzacions absolutament pacífiques i tots els actes que realitzen són el més mediàtiques possibles, per aconseguir la difusió de les idees que representen.

Les detencions s’han realitzat, per primer cop a Espanya, en forma de gran operació a escala estatal contra el que els mitjans anomenen, erròniament, “ecologisme radical”. L’operació segueix oberta i de moment s’ha dut a terme a Madrid, Pontevedra, Gijón i Bilbao. Un dels activistes ha estat declarat en busca i captura i ha decidit lliurar-se voluntàriament a la Guàrdia civil ja que, com la resta d’acusats, totes les activitats que realitza dins del moviment són absolutament legals.

La Guàrdia civil relaciona els activistes amb el Front d’Alliberament Animal, un grup d’activistes a favor dels drets dels animals que usa l’acció directa i, per exemplificar-ho, els mitjans de comunicació oficials que s’han fet ressó de la notícia han usat imatges de l’ALF a Anglaterra, sense tenir en compte les imatges que tant Igualdad Animal com Equanimal han filmat i difós als mitjans de comunicació d’alliberaments en granges a cara descoberta, en els que, fins i tot, han estat acompanyats per algunes cadenes de televisió per denunciar la situació d’ús dels animals que allà s’hi exploten.

Els activistes neguen ser els autors dels alliberaments dels visons de les granges gallegues, alhora que es neguen a condemnar aquests alliberaments basant-se en la injustícia que suposa la discriminació dels individus per pertànyer a qualsevol espècie que no sigui la nostra i en que la revolució ètica passa per l’erradicació de l’especisme i per l’adopció d’un estil de vida coherent amb les premises de la no discriminació i explotació de la resta d’individus, siguin humans o no.
Segons Javier Moreno,portaveu d'Igualdad ANimal ‎"Como no tienen a nadie para imputar por las liberaciones de visones, han detenido a varios miembros de Equanimal y de Igualdad Animal en un intento de criminalizar el movimiento de derechos animales, como sucede en otros países europeos. Los lobbies de explotación animal y las poderosas multinacionales quieren frenar el movimiento animalista y a España está llegando ahora la represión"

Per avui, i arreu del món, s’estan organitzant diferents accions de protesta en solidaritat amb els activistes detinguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada