divendres, 28 de gener de 2011

VOTACIÓ NEGATIVA AL TRASLLAT DE LA SUSI

27/01/2011 Barcelona. TVAnimalista
La proposta presentada per Xavier Florensa d'ERC per al trasllat de les elefantes del zoo de Barcelona a unes instal·lacions dignes on puguin recuperar la salut; ha estat rebutjada en votació per la comissió municipal de sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Només Francesc Narvàez del PSC ha votat en contra, però les abstencions de l'Imma Mayol d'ICV, Joan Puigdollers de CIU i Emma Balseiro del pp han permès que les elefantes continuïn malvivint en les instal·lacions inapropiades del zoo de Barcelona.

Tots els partits han reconegut que els zoològics d'avui dia ja no tenen gaire sentit i que els animals als que s'hi obliga a viure en captivitat; han de tenir un espai digne que el zoo de Barcelona és incapaç d’oferir-los.

Tant PSC com CiU han qualificat de desafortunada i absurda la proposta; al·legant que els polítics no estan capacitats per a valorar el tema i que han de ser els tècnics qui ho decideixin. ERC ha recordat als membres de la comissió que; cada dia; els polítics prenen decisions sobre temes dels quals no en són d’experts; sense que això suposi cap inconvenient; posant com a exemple la comissió d’urbanisme i el nombre de tècnics que hi ha També ha fet constar que; tant el president del zoo com el gestor; són càrrecs polítics i no pas tècnics.

El portaveu del PSC ha qüestionat la validesa científica dels estudis de reconeguts experts internacionals com el que va realitzar la Dra. Joyce Poole, en els quals es basa la moció. No els legitima perquè són absolutament contraris als dels tècnics del zoo de Barcelona, que són els únics experts que el PSC ha consultat) .

L’Associació LIBERA!, promotora de la campanya per a alliberar a l’elefanta, ha declarat que tant l’alcalde de Barcelona (Jordi hereu), com el president del zoo, (Ignasi Cardelús) i el gerent de la institució (Miquel Trepat) estant donant l’esquena a la ciència i exigirà la dimissió dels responsables per incompetència i inoperància respecte a la gestió d’aquest afer.

L'ESTAT DE LA SUSI
La salut de la Susi empitjora per moments. Aquests darrers dies està patint còlics i complicacions digestives que, fatalment, són el que acostuma a causar la mort d'animals captius com orques i elefants.

El seu aspecte, de ventre inflat, i el fet que rebutgi el menjar, fa pensar que la Susi entrarà en la fase final de la seva vida si els gestors del zoo no fan res per impedir-ho.

En un comunicat de premsa, l'associació Libera ha expressat que l'elefanta hauria de rebre un tractament de repós i tranquilitat per a superar els problemes que pateix, evitant-li tot l'estrés provocat pel soroll de la maquinaria i dels operaris que treballen al seu propi recinte. Alhora recorden que ella, malgrat que empitjori el seu estat de salut, encara és exhibida davant els visitants del zoo.

Tots els individus, quan emmalaltim, tendim a buscar la tranquilitat i el repós, i els gestors del zoo no han considerat la possibilitat de deixar-la tranquil·la i evitar-li tot tipus d'estrés que faci que el seu estat s'agreugi, ni en aquests moments tant crítics.
Libera fa anys que denuncia les males condicions de vida en les que es troba la Susi, i que reclama el seu trasllat a un espai més ampli, on pugui conviure amb altres individus de la seva espècie, per poder acabar els seus dies amb la dignitat que mereixen tots els individus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada