dimecres, 6 de maig del 2009

BARALLES DE GALLS A GIRONA

Els Mossos d'Esquadra han detingut a deu persones que organitzaven baralles de galls il·legals en el terme municipal de Girona, en una finca situada en el Pla de Campdorà, i van intervenir 24 galls, alguns malferits i un ja mort, segons va informar la Policia catalana.

Els agents van detenir a les deu persones, amb edats compreses entre els 28 i els 53 anys, com presumptes autors d'un delicte contra la flora, fauna i animals de companyia, concretament, maltractament greu dels animals que utilitzaven per a fer baralles de galls.

Així mateix, la policia va denunciar a 27 persones com presumptes autors d'una falta penal contra els interessos generals, per participar en aquest espectacle no autoritzat legalment i que es maltractaven animals, i a deu persones administrativament per tinença d'armes reglamentades sense necessitat de dur-les.

Al febrer, informadors anònims van alertar a la comissaria de Girona que en aquesta finca es realitzaven periòdicament baralles de galls, amb una gran afluència de persones, i es podien escoltar crits dels animals i de persones que animaven en l'interior d'un rafal. El 2 de maig s'anava a celebrar una nova sessió il·legal Després de dos mesos d'investigació, els Mossos van disposar d'indicis suficients per a conèixer que el 2 de maig s'anava a celebrar una nova sessió il·legal de baralles de galls i van organitzar un dispositiu de vigilància que va descobrir que persones es dedicaven a vigilar en el perímetre de la finca.

Davant l'evidència que s'estava realitzant un espectacle no autoritzat en el qual es podia estar maltractant animals, els Mossos van intervenir per sorpresa en l'interior de la barraca, on s'estaven realitzant les baralles. Els agents van intervenir i van identificar als organitzadors i participants actius en les baralles i es van localitzar a un total de 50 persones presenciant-les asseguts en unes graderías i bancs que tancaven la zona de lluita, il·luminada amb dos focus. Aquest ring estava confeccionat amb làmines de plàstic trasparent per a facilitar la visió de les baralles, i en la mateixa barraca es van trobar gàbies per a situar als animals que havien de competir. En l'interior es van trobar 24 galls amb l'estètica de galls de baralla, amb les crestes retallades, els espolones llimats, sense plomes en l'esquena i el pit i les plomes del coll amb les puntes retallades, fins i tot a alguns se'ls havia posat espolones artificials per a augmentar el dany i dolor en els oponentes.

La policia, que va lliurar els animals a una associació protectora d'animals de Vidreres (Girona), va intervenir en el registre 33.300 euros que presumptament estaven destinats a les apostes realitzades en aquestes baralles il·legals i diversos instruments per a realitzar cures per ferides lleus. De les 10 persones detingudes, vuit han quedat en llibertat a l'espera que el jutge les citi a declarar, mentre que els altres dos van passar a la disposició de jutjat d'instrucció de guàrdia a Girona.




Debat entre Francisco Rey, acusat de delicte de maltractament animal, l'advocat Josep Barrera i Yolanda Valbuena, responsable de l'àrea jurídica de la Fundació Altarriba:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada