dimarts, 27 de gener del 2009

LES ANELLES PER A COLOMS QUE APLICA L'AJUNTAMENT DE BARCELONA RESULTEN MORTALS

L'Agència de Salut Pública de l'Ajuntament de Barcelona va decidir realitzar un control del moviment dels coloms identificant a més de 300 individus amb una medalla al coll. Però el sistema va resultar ser una pífia i va acabar sent una tortura per als animals.

L'anella se'ls quedava entre el bec impedint que poguessin menjar i beure, i una vegada s'aconseguia retirar l'anella no podien tornar a tancar el bec, pel que l'únic final possible és l'eutanàsia. Fins i tot alguns veïns de la zona pel seu propi compte han intentat agafar algunes d'aquests coloms per a treure'ls segellat del bec. "Això és impensable. Els coloms que van amb la xapa estan moribunds i malalts", diu José, un veí de la zona. Alfonso, que ha aconseguit capturar alguns coloms i treure'ls-hi el precinte del bec, també es lamenta: "Tot el que sigui per a innovar em sembla bé però això és una veritable atrocitat i tortura per a l'animal". "En un 20% dels casos (una sesentena de coloms) l'anella ha donat problemes perquè l'animal ha intentat llevar-se la placa identificativa.", asseguren fonts de la Agència de Salut Pública.

Davant aquesta situació s'estan recapturant les aus registrades -porten més d'un centenar- per a retirar la identificació. Ara l'Ajuntament buscarà alternatives per a fer el seguiment i control d'aquests animals. "El sistema d'anella va ser indicat pels tècnics zoològics com la millor manera per a valorar el creixement i moviment dels coloms dins d'una àrea. I, en concret, l'anella i medalla en el coll permeten que no s'hagi de tornar a capturar a l'animal ja que amb prismàtics pots llegir el nombre i amb una anella a la pota o una xapa en l'ala no és possible", expliquen des de Salut Pública de Barcelona, que afegeix que aquest tipus d'identificació ja s'ha fet servir amb bons resultats en les cotorres i que abans s'havia provat amb coloms en cautivitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada